Imi place sa gatesc muschiuletul de porc cu ghimbir. Muschiuletul de
porc este fraged iar ghimbirul ii da o aroma irezistibila. In plus se prepara
foarte usor.
Ingrediente:
- 1 muschiulet de porc de aproximativ 400 g
- 2-3 catei de usturoi, taiati in jumatati
- 1 bucata de 2 cm de ghimbir, taiata in felii subtiri
- 1/2 lingurita de cimbru
- 1/2 lingurita de rozmarin uscat
- 2 linguri de ulei de masline
- 20 g de unt
- sare, piper
Mod de preparare:
Cu lama unui cutit taie cateva buzunarase in muschiulet si introdu in ele fie bucati de ghimbir, fie de usturoi.
Amesteca uleiul de
masline cu cimbru, rozmarin, sare si piper dupa gust si unge cu acest amestec
bucata de carne pe toate partile.
Incinge o tigaie (fara
ulei) si prajeste carnea la foc iute cate doua minute pe fiecare parte,
apoi cam jumatate de minut pe partile laterale.
Trece apoi muschiuletul
intr-un vas termorezistent, asaza pe el felii subtiri de unt si
da-l in cuptorul incins la 180 grade pentru 25 de minute.
Asta este tot!
Il poti servi cu cartofi copti cu rozmarin sau cu o salata delicioasa.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu