26 februarie 2015

Pui mediteranean

Cand vine vorba de pui, reteta aceasta este printre preferatele mele: piept de pui aromat pregatit pe gratar, servit cu sos tzatziki si salata de ardei. Pe scurt, pui cu gust de vacanta in Grecia.

Pui mediteranean tzatziki

Ingrediente: 

Pentru pui:
  • 2 bucati piept de pui
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 varf de linguita de scortisoara (care va da puiului o aroma minunata)
  • 1 varf de lingurita de boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita de coaja de lamaie
  • sare si piper dupa gust
Pentru sosul tzatziki:
  • 300 g de iaurt gras (eu folosesc iaurt Pilos, de la Lidl, cu 10% grasime)
  • 250 g castravete
  • 1 catel de usturoi
  • cateva fire de marar
  • cateva frunze de menta
  • sare
Pentru salata:
  • cateva frunze de salata
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras galben
  • 1 lingurita de ulei de masline
  • zeama de lamaie sau crema balsamica
  • sare
Mod de preparare:

Amesteca toate condimentele pentru pui cu uleiul de masline si unge bine puiul cu acest amestec. Lasa apoi bucatile de pui macar o ora-doua, intr-un vas acoperit, in frigider.

Gateste apoi carnea pe un gratar bine incins.

Pentru sos da castravetii prin razatoarea mare apoi scurge-i bine. Amesteca-i cu iaurtul, mararul si menta tocate marunt si usturoiul zdrobit. Adauga sare dupa gust. Poti turna, eventual, cativa stropi de ulei de masline.

Pofta buna!

Pui mediteranean tzatziki

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu