26 iunie 2014

Mousse de somon afumat servit cu guacamole

Zilele trecute am pregatit un aperitiv inspirat dintr-o emisiune TV, cu care mi-am servit musafirii. Aperitivul a fost de succes. Prepararea lui nu mi-a luat mai mult de 20 minute.


Mousse de somon afumat cu guacamole

Ingrediente:

Pentru guacamole:
  • 1 avocado
  • 1/2 ceapa mica tocata fin
  • zeama de la 1/2 de lime
  • sare 
Pentru mousse de somon afumat:
  • 100 de grame de somon afumat
  • 80 de grame de branza (de exemplu Philadelphia)
  • 5-6 linguri cu varf de frisca (din smantana batuta, fara zahar)
Mod de preparare:

Pentru guacamole taie avocado in doua si indeparteaza samburele. Scobeste pulpa si piseaz-o cu furculita intr-un bol. Daca pulpa este prea tare poti sa o pisezi cu blender-ul, insa aceasta este dovada ca fructul nu este suficient de copt.
Adauga ceapa, zeama de lime si sare dupa gust. Toarna guacamole in paharele in care vei servi aperitivul.

Pentru mousse-ul de somon taie foarte marunt, cu cutitul, bucatile de somon afumat. Amesteca-le cu crema de branza. Adauga frisca si amesteca usor, pentru a obtine o compozitie fina si pufoasa. Cu ajutorul unui posh pentru ornarea prajiturilor toarna mousse-ul de somon in pahare, peste guacamole. 

Lasa paharele la frigider inainte de servire. Orneaza cu frunze de patrunjel si serveste cu felii de paine prajita sau sticksuri.

Pofta buna!


Mousse de somon afumat cu guacamole


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu