Am vazut reteta aceasta de curand intr-o emisiune TV si m-a convins imediat, avand in vedere ca se prepara usor si rapid si contine pui si anason, o combinatie care mi se pare foarte apetisanta. Reteta este filipineza.
Ingrediente:
- 4 bucati pulpe superioare de pui
- 3-4 bucati de anason stelat
- 1 lingura de sos de soia
- 1 lingurita de zahar brun
- 3-4 catei de usturoi
- 1 lingurita de amestec five spices
- ulei
- sare, piper
Asezoneaza puiul cu sare si piper. Incinge uleiul intr-o cratita si adauga bucatile de pui. Intoarce-le astfel incat sa se prajeasca pe toata partile. Adauga apoi usturoiul si cand s-a rumenit si acesta toarna sosul de soia si o cescuta de apa. Adauga apoi anasonul si amestecul five spices. Lasa sa fiarba acoperit la foc mic, pana cand puiul este bine gatit. La final adauga zaharul brun, amesteca bine si mai lasa pe foc 1-2 minute. Asta este tot si crede-ma, este delicios.
Eu am servit puiul impreuna cu orez salbatic indian preparat cu legume, dar sunt convinsa ca este la fel de bun cu o garnitura de legume sau cu o salata.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu