12 noiembrie 2014

Cheesecake cu mandarine (fara coacere)

Prajiturile cu branza sunt preferatele mele. Recunosc ca prefer cheesecake-ul copt, are un gust fin si natural, de prajitura de casa. Cred totusi ca pentru un cheesecake copt reusit ai nevoie de putina experienta. Eu stau de obicei langa cuptor, cu inima stransa, si ma intreb daca l-am copt suficient, daca l-am copt prea mult...

Cu cheesecake-ul "la rece" nu ai cum sa dai gres, daca ai inteles cum sa lucrezi cu gelatina. Prajitura va arata impecabil si va fi gustoasa si aromata.

Cheesecake cu mandarine (fara coacere)

Ingrediente (pentru o forma de tort cu diametrul de 20 de cm):

  • 200 grame de biscuiti (digestivi)
  • 100 grame de unt
  • 500 grame de crema de branza (ex. Philadelphia) sau branza proaspata de vaci (sa fie cat mai fina)
  • 250 grame de mascarpone
  • 200 ml de frisca
  • 150 grame de zahar pudra
  • zeama de la un lime
  • coaja de la o lamaie
  • aproximativ 800 grame de mandarine
  • 10 grame gelatina
  • 1 plic zahar vanilat
Mod de preparare:

Pentru blat zdrobeste biscuitii (cel mai usor o faci cu blender-ul sau robotul de bucatarie) si amesteca-i cu untul topit. Asaza compozitia pe fundul unei forme de tort cu pereti detasabili, pe care ai asezat in prealabil hartie de copt. Preseaza cu o lingura sau o spatula pentru a obtine o suprafata uniforma. Se baga la frigider sau, daca iti place un blat mai crocant, il poti baga la cuptor, la 180 grade, pentru 10 minute, inainte de a-l da la rece.

Pentru compozitie amesteca mai intai crema de branza cu mascarpone, apoi si cu zaharul pudra, zaharul vanilat, zeama de lime si coaja de lamaie. Cand amestecul a devenit cremos adauga frisca si amesteca usor. Apoi adauga gelatina bine dizolvata conform instructiunilor de pe ambalaj. La final inglobeaza in compozitie cateva felii de mandarine, taiate bucati.

Toarna compozitia peste blat si niveleaza cu o spatula.

Tortul ar trebui sa fie suficient de inchegat pentru a putea sa il ornezi cu felii de mandarine inainte de a-l da la frigider. Daca insa iti pare prea lichid, poti sa il lasi o ora - doua la rece inainte de a-l orna, sau poti sa il ornezi chiar inainte de servire. Tortul se lasa la rece pentru cel putin patru - cinci ore, timp in care se va inchega (cel mai bine lasa-l peste noapte). Scoate-l cu mare grija din forma detasabila, pentru a nu se crapa.


Pofta buna!


Cheesecake cu mandarine (fara coacere)



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu