Somonul in crusta de miere si fistic a fost pentru mine dragoste la prima degustare. Combinatia este exceptionala. Si sunt sigura ca, daca il servesti alaturi de un piure de pastarnac (garnitura perfecta intr-o zi de iarna), imi vei da dreptate.
Ingrediente
- 2 bucati de somon de aproximativ 200 g fiecare
- 30 g de fistic fara coaja
- 30 g de pesmet
- 2 lingurite de miere
- 1 lingurita rasa de cimbru
- 1 lingurita rasa de rozmarin
- 2 linguri de ulei de masline
- sare si piper
Pentru piureul de pastarnac
- 300 g de pastarnac curatat si taiat in felii
- 15-20 g de unt
- 2-3 linguri de lapte
- sare si piper
Mod de preparare
Preincalzeste cuptorul la 180 grade.
Asezoneza bucatile de somon cu sare si piper.
Lasa boabele de fistic curatate in apa fierbinte timp de aproximativ 3-4 minute. Scurge apoi apa si curata fisticul de pielite (nu te speria, se curata foarte usor). Taie boabele de fistic cu lama cutitului, pana cand obtii bucati de marimea boabelor de piper. Amesteca apoi fisticul cu pesmetul, cimbrul, rozmarinul si un praf de sare.
Unge fiecare bucata de somon cu o lingurita de miere. Trece apoi bucatile de somon prin amestecul de fistic, care va adera frumos la suprafata pestelui.
Asaza bucatile de peste intr-o tava, pe hartie de copt, toarna deasupra restul de amestec de fistic si putin ulei de masline si da tava la cuptor pentru aproximativ 25 de minute.
Pentru piure pune la fiert pastarnacul, in apa cu putina sare. Lasa-l sa fiarba 20-25 de minute, apoi scurge-l de apa si paseaza-l alaturi de unt si lapte. Adauga sare si piper proaspat macinat, dupa gust.
Pofta buna!
Super
RăspundețiȘtergere