Trebuie sa recunosc faptul ca eu sunt un pic sceptica de cate ori aud despre superalimente precum quinoa. Gasesti pe net infinite laude pentru proprietatile acesteia. Pornind de la ideea ca e greu sa le ai pe toate, ma gandesc ca, fiind atat de sanatoase, cel mai probabil aceste superalimente fie nu sunt prea gustoase, fie ingrasa. Am zis totusi sa ii dau quinoei o sansa.
Ei bine, salata aceasta vegana nici nu te va ingrasa, caci nu vei manca prea multa avand in vedere cat este de satioasa si te asigur ca este si foarte gustoasa. Ce-ar fi sa o incerci?
Ingrediente (pentru 2-3 portii):
- 1 cana de quinoa (eu am folosit quinoa rosie, dar poti folosi la fel de bine si quinoa alba)
- 1/2 cana de rosii taiate cubulete
- 1/2 cana de castraveti taiati cubulete
- 1/2 cana de ardei gras taiat cubulete
- 1-2 fire de ceapa verde taiata marunt (atat partea alba cat si cea verde)
- 1/2 cana de stafide
- 1 mana generoasa de frunze de patrunjel si cateva frunze de menta, tocate
- 1/2 lingurita de sare
- 1 praf de piper
- 1 lingura de ulei de masline
- zeama de la 1/2 de lamaie
Mod de preparare
Clateste quinoa cu putina apa rece. Fierbe-o timp de 15-20 de minute intr-o cana si jumatate de apa (sau conform indicatiilor de pe ambalaj). Va capata o textura usoara si pufoasa.
Amestec-o apoi cu restul de ingrediente si ar fi bine sa o dai la rece pentru o jumatate de ora, daca mai ai rabdare.
O poti manca simpla, ca fel principal, dar daca nu esti vegana te asigur ca aceasta este o garnitura minunata.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu