21 septembrie 2015

Cheesecake cu coacaze negre


Am scris deja de multe ori cat de mult imi place cheesecake-ul. Prefer gustul fin al celui copt decat al celui pregatit "la rece", desi recunosc ca cel din urma este mai usor de peparat. 


Sunt mereu deschisa sa incerc retete noi de cheesecake la cuptor, pentru a gasi reteta perfecta. De curand am pregatit cel mai nepretentios si "dietetic" cheesecake copt, cu ingrediente putine si ieftine. In fine, nu iti inchipui ca este un cheesecake pentru dieta, nici vorba (este totusi o prajitura cu branza, oua si zahar), insa are mai putine calorii decat alte cheesecake-uri, avand in vedere ca principalul ingredient este o branza de vaci cu doar 6% grasime. Si cu toate acestea gustul este incredibil de bun. Asa ca am declarat ca, cel putin pana la acest moment, aceasta este reteta castigatoare.


Cheesecake copt coacaze reteta


Ingrediente (pentru o forma de tort cu diametrul de 18 cm):
  • 150 grame de biscuiti (digestivi)
  • 75 grame de unt
  • 800 branza cremoasa de vaci (eu folosesc branza de vaci de la Lidl, in ambalaj de 500 g)
  • 3 oua
  • 100 grame de zahar pudra
  • coaja rasa de la o lamaie
  • o lingurita esenta de vanilie
  • 125 grame de coacaze negre
Mod de preparare:

Imbraca interiorul formei de tort cu pereti detasabili in hartie de copt. Prajitura se va coace in forma de tort asezata intr-un vas mare cu apa. De aceea, pentru a impiedica apa sa patrunda in prajitura, imbraca intreaga forma (si nu numai fundul ei) intr-o asemenea foaie de hartie de copt.

Pentru blat zdrobeste biscuitii (cel mai usor o faci cu blender-ul sau robotul de bucatarie) si amesteca-i cu untul topit. Asaza compozitia pe fundul formei de tort. Preseaza cu o lingura sau o spatula pentru a obtine o suprafata uniforma. Se coace in cuptor, la 180 grade, timp de 10 minute, timp in care te poti apuca sa prepari compozitia.

Pentru compozitie mixeaza branza de vaci cu zaharul pudra, coaja de lamaie si esenta de vanilie pana cand obtii un amestec fin si omogen. Adauga apoi ouale pe rand si continua sa mixezi. La final adauga o jumatate din cantitatea de coacaze si inglobeaza-le in compozitie.

Toarna compozitia peste blat in forma de tort.

Da forma de tort la cuptor, asezand-o intr-o tava sau cratita mai mare in care torni apa fierbinte.

Lasa prajitura la cuptor, la 180 de grade, timp de 60 de minute (la finalul celor 60 de minute aceasta va fi inchegata pe margine, insa partea din centrul formei este inca usor moale. Pentru a evita orice crapatura, scoate prajitura din cuptor si desprinde-o usor de hartia asezata pe peretii vasului, cu ajutorul unui cutit cu lama subtire. Lasa apoi cheesecake-ul sa se raceasca in cuptorul cu usa intre-deschisa pentru aproximativ o alta ora. Este recomandat sa lasi prajitura sa se raceasca de tot inainte de a o da la frigider, si sa o lasi apoi in frigider pentru 4-5 ore (cel mai bine o lasi peste noapte).

Abia dupa ce a stat suficient in frigider poti scoate prajitura din forma de tort cu pereti detasabili si o poti orna cu restul de coacaze, dupa gust.

Daca tragem linie, prepararea propriu-zisa a acestui cheesecake iti ia foarte putin timp (mai putin de jumatate de ora), dar va trebui sa fii in zona bucatariei pentru inca aproximativ doua ore pentru coacere si "racire asistata"

Iti promit insa ca merita timpul petrecut! Si nu uita sa il mananci in portii mici!

Pofta buna!




Cheesecake copt coacaze reteta


Cheesecake copt coacaze reteta


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu