De curand am vazut intr-o emisiune TV reteta aceasta de paste cu sos de ceapa si somon. Interesanta combinatie, cum sa nu o incerc de indata? Si cum rezultatul a fost deosebit de bun, am hotarat sa o impartasesc si altora.
Ingrediente (pentru doua portii):
- 180 g de paste (eu am folosit tagliatelle)
- 2 cepe mari, taiate solzisori
- 1-2 frunze de dafin
- 1 ramura de cimbru uscat
- un cubulet de unt
- 1 lingura de ulei de masline
- 200 ml de smantana pentru gatit
- 3-4 bucati fileuri de ansoa
- 50 g de somon afumat
Mod de preparare:
Caleste usor ceapa intr-o tigaie cu unt si ulei. Adauga o ceasca de apa calda, acopera tigaia si lasa ceapa sa se inabuse timp de 40 de minute (mai adauga apa intre timp, daca scade prea mult). Dupa primele 15 minute adauga si fileurile de ansoa, dafinul si cimbrul. Cel mai probabi nu va mai fi nevoie sa adaugi sare, caci fileurile de ansoa vor fi suficient de sarate. Iti recomand insa sa gusti si sa asezonezi daca simti ca este nevoie. Ceapa aproape ca se va topi in acest timp, transformandu-se intr-un sos. Dupa cele 40 de minute adauga smantana, care va da sosului o textura si mai cremoasa si lasa sa mai iarba impreuna 2 minute.
Intre timp fierbe si pastele in apa cu sare, confom indicatiilor de pe ambalaj (de fapt iti recomand sa le lasi sa fiarba cu un minut mai putin decat scrie pe ambalaj).
Amesteca pastele in sosul de ceapa cu smantana.
Asaza pastele in farfurie si adauga somonul afumat, taiat fasii subtiri.
Serveste imediat.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu