Zilele trecute am executat un adevarat maraton de pregatit prajituri pentru Craciun cu un grup de prietene, dupa retetele Tinei. Tina vine din Germania iar traditia nemteasca de prajiturele pentru Craciun este speciala. Am pregatit in total 8 tipuri de Christmas Cookies, voi incerca sa impartasesc cu voi cateva dintre ele.
Mai intai prajiturile cu seminte de pin, preferatele mele.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 100 g de seminte de pin (le poti, eventual, inlocui cu 100 g de migdale)
- 250 g de faina
- 50 g de zahar
- 2 pliculete de zahar vanilat
- 150 g de unt
- 1 galbenus de ou
Pentru glazura:
- 75 g de zahar pudra
- 1 albus de ou
- 120 g de seminte de pin (pe acestea sa nu le inlocuiesti cu migdale!)
Mod de preparare:
Rumeneste semintele de pin (sau migdalele) pentru aluat intr-o tigaie fara grasime. Las-le sa se raceasca si toaca-le marunt.
Amesteca toate ingredientele pentru aluat si framanta-le bine cu ajutorul mixerului. Continua sa le framanti cu mainile, pana cand aluatul se inmoaie.
Acopera aluatul intr-o folie de plastic si lasa-l sa se odihneasca in frigider aproximativ o ora.
Preincalzeste cuptorul la 175 de grade C.
Scoate aluatul din frigider si intinde-l cu ajutorul sucitorului pana cand foaia va avea 3 mm grosime.
Taie prajiturile in ce forma vrei tu (patrate, inimi, brazi, stelute, flori) si asaza-le in tava cuptorului, pe hartie copt. Noua ne-au iesit 80 de prajiturele din cantitatile mentionate.
Pentru glazura bate usor albusul si adauga zaharul pudra (lasa spuma destul de moale, nu trebuie sa fie ferma, ca pentru bezele).
Unge prajiturile cu glazura si presara deasupra cele 120 g de seminte de pin.
Da tava la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu