Am incercat in ultimii ani multe retete de cheesecake, as zice insa ca aceasta este una dintre cele mai reusite. La fel crede si prietenul meu, iar el este destul de pretentios. Este un cheesecake copt, cu afine, pentru ca afine am avut eu din belsug saptamana aceasta. Il poti face insa simplu si il poti orna la final, dupa ce se raceste, cu alte fructe de padure sau chiar cu dulceata.
- 250 g de biscuiti digestivi
- 100 g de unt
- 250 g de mascarpone
- 250 g de ricotta
- 300 g de smantana grasa
- 200 g de afine
- 3 oua
- 170 g de zahar pudra
- cateva picaturi de extract de vanilie
Mod de preparare
Tapeteaza cu hartie de copt fundul formei de tort cu pereti detasabili. Preincalzeste cuptorul la 200 de grade C.
Zdrobeste biscuitii (cel mai usor o faci cu blender-ul sau cu robotul de bucatarie) si amesteca-i cu untul topit. Asaza compozitia pe fundul formei de tort si preseaz-o cu o lingura sau cu o spatula pentru a obtine o suprafata uniforma. Lasa tava in congelator pana cand pregatesti restul compozitiei.
Amesteca cu ajutorul unui mixer ricotta cu mascarpone cu 120 g de zahar, cu cele 3 oua si cu cateva picaturi de extract de vanilie.
Incalzeste 125-150 g de afine la cuptorul cu microunde timp de aproximativ 3 minute la 500 W. Trece fructele printr-o sita, pastrand doar sucul lor, pe care il adaugi compozitiei de branza. Daca ai afine din belsug poti folosi o cantitate mai mare, si stratul de branza va fi cu atat mai intens colorat. Amesteca bine.
Incalzeste 125-150 g de afine la cuptorul cu microunde timp de aproximativ 3 minute la 500 W. Trece fructele printr-o sita, pastrand doar sucul lor, pe care il adaugi compozitiei de branza. Daca ai afine din belsug poti folosi o cantitate mai mare, si stratul de branza va fi cu atat mai intens colorat. Amesteca bine.
Toarna compozitia de branza peste crusta, in forma de tort. Da tava la cuptor pentru 20 de minute.
Intre timp amesteca smantana cu restul de 50 g de zahar pudra si adauga cateva picaturi de extract de vanilie. Toarna acest amestec peste stratul de branza, adauga restul de afine deasupra si mai da la cuptor pentru 15 minute.
Scoate tava din cuptor chiar daca in centru compozitia este inca moale. Se va inchega pe masura ce se va raci. Lasa cheesecake-ul sa se raceasca total in forma, dar ai grija mai intai sa il desprinzi de peretii laterali cu ajutorul unui cutit cu lama foarte ascutita (pentru a evita sa se crape). Lasa-l sa se raceasca total inainte de a-l baga in frigider, unde este bine sa il lasi o noapte intreaga inainte de a-l taia.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu