4 septembrie 2016

Briose cu afine

Saptamana trecuta am petrecut cateva zile frumoase la munte. Ne-am plimbat pe carari putin umblate din padure si a fost o bucurie sa gasim tufe cu mure din care ne-am ospatat. Pe drumul de intoarcere spre casa ne-au atras atentia localnicii care vindeau fructe de padure de-a lungul drumului. Nu erau mure de data aceasta, ci afine si coacaze. Am cumparat afine si am inceput deja sa imi fac planul pentru un cheesecake. Dar pana acasa m-am razgandit si am hotarat sa fac in primul rand niste briose cu afine. Oricum imi raman multe afine, poate voi face zilele viitoare si un cheesecake cu afine.

Briosele cu afine se prepara foarte usor si sunt gata in 40-45 de minute.

Briose cu afine

Ingrediente (pentru 12 briose)

  • 150 g de afine
  • 80 g de unt, la temperatura camerei
  • 130 g de zahar
  • 2 oua
  • cateva picaturi de extract de vanilie
  • coaja de la o lamaie
  • 150 g de smantana
  • 200 g de faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 praf de sare
Mod de preparare

Preincalazeste cuptorul la 180 de grade C.

Amesteca untul cu zaharul, cu ajutorul unui mixer. Adauga ouale, smantana, extractul de vanilie si coaja de lamaie si amesteca. 
Toarna 2 linguri de faina peste afine si amesteca foarte usor, pentru a nu sparge fructele. 
Separat amesteca restul de faina cu praful de sare si praful de copt. Inglobeaza amestecul de faina in amestecul umed. 
Adauga cu mare grija afinele si amesteca foarte usor, cu ajutorul unei spatule de silicon. Incearca sa pastrezi intregi toate afinele.

Cu ajutorul unei linguri imparte aluatul in hartiile de copt asezate in tava pentru briose.

Da tava la cuptor pentru 25 de minute.

Pofta buna!

Briose cu afine

Briose cu afine

Briose cu afine


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu