Am considerat mereu prepararea unui sufleu mult prea complicata, asa ca multa vreme nici macar nu am indraznit sa ma gandesc ca as putea incerca sa prepar unul. Asta pana de curand.
De cand locuiesc in Slovacia, fac parte dintr-un grup international de femei care organizeaza o multime de activitati interesante. O data pe luna organizam un atelier de gatit. Gatim pe rand, preparate din bucataria tarii fiecareia dintre noi. Recunosc ca am invatat o multime de lucruri interesante de cand fac parte din acest grup.
In februarie a fost randul lui Dominique sa ne fie gazda si am gatit frantuzeste. Quiche Lorraine, Soufflé au fromage si Soufflé au crabe. Voi reveni si cu primele doua retete, dar prima pe care m-am grabit sa o repet acasa a fost cea de sufleu de crab. Sufleu pe care il gasesc absolut delicios.
Am respectat intocmai pasii si mi-a iesit un sufleu la fel de bun ca cel al lui Dominique. Acum mai trebuie doar sa investesc in niste vase potrivite pentru sufleu.
Ingrediente (pentru 4-6 portii):
- 200-250 g carne de crab (congelat sau in conserva). Eu am folosit o conserva de crab cumparata de la Marks & Spencer, care arata ca in fotografia de mai jos.
- 60 g de branza rasa. De preferinta branza french gruyere, dar o poti inlocui si cu emmenthal.
- 60 g de unt pentru preparare
- 20 g de unt pentru a unge forma de copt
- 60 g de faina
- 6 oua
- 300 ml de lapte
- 1 lingura de chives (arpagic verde) tocat
- un varf de lingurita de nucsoara
- sare, piper.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu