3 martie 2016

Piept de pui cu spanac si ricotta

In trecut am asociat in mod nefericit pieptul de pui cu mancarea fada pentru regim sau pentru dieta. Complet gresit! Cine spune ca pieptul de pui trebuie sa fie fad? Iata de exemplu o reteta simpla si gustoasa de piept de pui gatit cu spanac, ricotta si putina mozarella. Gata in doar o jumatate de ora.

Piept de pui cu spanac si ricotta

Ingrediente

  • 2 jumatati de piept de pui
  • 100 g de baby spanac
  • 100 g de ricotta
  • 2 linguri de mozarella rasa
  • o lingurita de boia dulce
  • sare, piper
Mod de preparare

Incinge cuptorul la 200 grade C. 

Arunca frunzele de spanac intr-o tigaie incinsa. Lasa tigaia pe foc, spanacul se va inmuia in mai putin de un minut. Adauga ricotta, amestec-o cu spanacul si mai lasa pe foc doar un minut.

Asezoneaza bucatile de piept cu sare si piper. Taie buzunare transversale. Umple aceste buzunare cu amestecul de  spanac si ricotta.

Piept de pui cu spanac si ricotta

Presara boiaua deasupra bucatilor de pui. Asaza bucatile de pui pe hartie de copt intr-o tava si da-o la cuptor pentru 25-30 de minute. Dupa primele 15 minute presara si mozarella rasa peste bucatile de pui si da-le inapoi in cuptor pentru restul de 10-15 minute.

Cat timp puiul sta in cuptor ai timp sa pregatesti o salata.

Pofta buna!

Piept de pui cu spanac si ricotta


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu