Din vacanta petrecuta in Italia m-am intors cu un mare dor de paste. Chiar daca am mancat paste aproape in fiecare zi acolo. Sau poate tocmai de aceea.
Pentru aceasta reteta foloseste paste tubulare, penne sau rigatoni, sunt cele mai potrivite.
Pentru aceasta reteta foloseste paste tubulare, penne sau rigatoni, sunt cele mai potrivite.
- 200 g de paste
- 1 vanata mica
- 1 dovlecel mic
- 1 ceapa mica tocata
- 2 catei de usturoi
- 3 rosii medii
- oregano uscat
- cateva frunze de busuioc proaspat
- 2-3 linguri de ulei de masline
- 2-3 linguri de parmezan ras
- sare si piper
Curata dovlecelul si taie-l in cubulete. Taie si vanata in cubulete si presara sare peste ea. Fierbe rosiile timp de un minut pentru a le curata usor de coaja. Dupa ce le cureti, toaca-le marunt.
Caleste usor ceapa in uleiul de masline si arunca apoi si cateii de usturoi, taiati pe lungime, in uleiul incins pentru douazeci de secunde. Adauga vanata si dovlecelul taiati si lasa-i pana se inmoaie. Adauga apoi rosiile tocate si lasa amestecul sa fiarba usor pana cand legumele sunt gatite. Adauga o mana de oregano uscat, sare si piper dupa gust.
Fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
Arunca pastele fierte peste sos si amesteca cu grija.
Presara parmezan ras si cateva frunze de busuioc proaspat peste paste in farfurie. Serveste cu un pahar de vin bun.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu