In anii trecuti mancam asemenea preparat in restaurantele asiatice sau il alegeam din oferta restaurantelor chinezesti cu livrare la domiciliu. Acum insa il gatesc acasa, rapid si din ingrediente la indemana.
Ingrediente (pentru 2 persoane):
- 300 g de piept de pui (se poate inlocui cu piept de curcan)
- 1 ardei gras rosu taiat fasii
- 1 ardei gras galben taiat fasii
- 1 ceapa mica taiata in sferturi
- 50 g de muguri de fasole mung (optional)
- 2 linguri de sos de soia
- 3 linguri de sos de soia dulce
- 1 lingura de otet de vin
- 1 lingurita de boia de ardei dulce
- 1 lingurita de zahar brun
- 1 lingura de seminte de susan
- 3 linguri de ulei
- cateva frunze de busuioc asiatic sau menta
- sare
Mod de preparare:
Incalzeste uleiul intr-un wok sau intr-o tigaie.
Taie pieptul de pui in fasii si rumeneste-l pe toate partile, apoi scoate-l din wok sau indeparteaza-l catre marginea tigaii.
Adauga in tigaie ceapa si fasiile de ardei, rumeneste-le 2-3 minute, apoi da-le si pe acestea spre margine.
Adauga mugurii de fasole si prajeste-i usor, apoi adauga sosul de soia si otetul si adu la punctul de fierbere.
Amesteca toate ingredientele din tigaie, inclusiv bucatile de carne.
Asezoneaza cu sare (ai grija ca sosul de soia este oricum sarat), boia de ardei, zahar si sos de soia dulce.
Rumeneste intr-o tigaie, fara ulei, semintele de susan si presara-le peste preparat.
Orneaza cu busuioc sau menta inainte de servire.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu