Supa de rosii nu este neaparat printre preferatele mele, insa de curand am vazut intr-o emisiune TV o reteta care m-a cucerit pe loc. Am zis deci sa o incerc. Supa de rosii se poate manca fie calduta, fie rece, e racoritoare si atat de placuta vara.
- 1 kg de rosii coapte
- 100 grame de rosii deshidratate in ulei
- 5 catei de usturoi
- 1 cana de supa de legume
- 1 conserva de naut
- cateva frunze de busuioc
- busuioc sau oregano uscat
- ulei de masline
- o bucata mica de parmezan
- sare, piper
Taie rosiile in bucati mici, asaza-le impreuna cu usturoiul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, stropeste-le cu ulei de masline si sare.
Asaza nautul pe hartie de copt intr-un vas termorezistent, asezoneaza cu sare, piper si busuioc sau oregano uscat si stropeste totul cu ulei de masline.
Lasa ambele vase in cuptor la foc mediu (180 grade) pentru aproximativ 40 de minute.
Amesteca rosiile coapte cu cele deshidratate si paseaza-le cu un blender. Adauga supa de legume, fara insa a dilua foarte tare supa de rosii. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Nu este nevoie sa strecori supa, cojile rosiilor nici nu se simt.
Serveste supa cu crutoanele de naut, cateva fasii de parmezan si frunze de busuioc.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu