Am descoperit bucataria coreeana in ultimul an si asta datorita dragei mele prietene Jin, care vine din Coreea de Sud. Suntem colege in grupul international din care fac parte in Bratislava si este probabil persoana cea mai pasionata de bucatareli pe care o cunosc.
Este adevarat ca atunci cand spun mancare coreeana ma gandesc in primul rand la Kimchi, insa nu reteta de kimchi o voi prezenta acum, caci nu m-as incumeta sa scriu despre asta.
Bulgogi este un preparat traditional coreean din carne de vita marinata, pregatita pe gratar. Se prepara usor si cu ingrediente foarte la indemana si poti obtine simplu un gust coreean autentic.
Jin ne-a invatat sa preparam bulgogi, gatindu-l pentru noi in cadrul demonstratiei culinare de luna aceasta, dar sunt fericita ca am reusit sa reproduc cu succes reteta in bucataria mea si stiu sigur ca o voi mai repeta cu drag si de acum inainte.
- 1 kg de muschi de vita taiat in felii foarte subtiri. Ideal ar fi sa ii ceri macelarului sa il taie pentru tine, sau sa tai carnea cand este partial inghetata, pentru a reusi sa o tai atat de subtire. Eu am cumparat-o de la magazinul coreean deja taiata si ambalata.
- 300 g de ciuperci, de orice tip (eu am folosit champignon), taiate felii.
- 1/2 de para zdrobita (va fragezi carnea de vita)
- 2 cepe mici, tocate marunt
- 8 catei de usturoi zdrobiti
- 2 lingurite de ghimbir ras
- 2 bucati de ceapa verde taiate marunt (atat partea alba cat si cea verde)
- 10 linguri de sos de soia
- 4 linguri de zahar brun (poti inlocui partial zaharul brun cu miere)
- piper negru
- 3 linguri de ulei de susan
- un morcov taiat fasii fine
- 2 linguri de susan prajit si pisat (optional)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu