Dintre toate preparatele pe care am invatat sa le gatesc in Vietnam, cel mai adesea am repetat la intoarcerea acasa mancarea de vinete. Poate si pentru ca se prepara usor si rapid si pentru ca ingredientele sunt relativ usor de procurat.
Ingrediente:
- 1 vanata medie, taiata in bucati de apoximativ 4 cm x 1 cm
- 2 rosii taiate in sferturi (semintele inlaturate)
- 2 bucati de lemongrass taiate marunt
- 1 ceapa verde (partea verde, taiata in bucati de aproximativ 3 cm)
- 1 catel de usturoi tocat marunt
- 1 ardei iute taiat marunt
- 1 lingura de ulei
- 1 si 1/2 linguri sos de peste
- 1 si 1/2 lingurite de zahar
- 1 varf de lingurita de pudra de turmeric
- 1 praf de piper
- cateva frunze de coriandru (reteta originala este cu busuioc asiatic, insa acesta fiind aproape imposibil de procurat la noi, eu zic ca poate fi inlocuit cu success cu coriandru proaspat)
Incalzesete uleiul intr-o cratita si caleste ustroiul jumatate de minut (nu il lasa sa se arda). Adauga rosiile, bucatile de lemongrass si doua linguri de apa. Lasa amestecul sa fiarba aproximativ 2 minute. Adauga apoi sosul de peste si zaharul si amesteca bine. Adauga bucatile de vanata, turmericul, piperul si o ceasca de apa. Lasa amestecul sa fiarba aproximativ 7 minute (pana cand vanata este moale) apoi ia cratita de pe foc. Adauga ardei iute dupa gust.
Decoreaza cu busuioc asiatic, coriandru si ceapa verde.
Serveste cu orez preparat la abur sau orez fiert.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu